5 fælles misbrug af p/e Ratio

Pris tjener (P/E) forholdet er det mest udbredte forholdet i at investere. Søgning på sigt ‘P/E ratio’ i Google vil give 2,3 millioner resultater. Ganske enkelt er P/E ratio forholdet mellem aktiekurs divideret med dets Earning per Share (EPS). Hvis en virksomhed A er handel på $ 10 per aktie, og det tjener $ 2,00 pr. aktie, derefter har A P/E ratio af 5. Det betyder, at det tager 5 år for virksomhedens indtjening til at betale op til din oprindelige investering. Hvis du invertere P/E ratio, får vi E/P-forhold, som er afkastet af vores investering. I dette tilfælde er en P/E 5 lig med et udbytte på 20%.
P/E ratio er praktisk og meget nem at bruge. Men det er grunden til så mange investorer misbruge den. Her er nogle almindelige misbrug af P/E ratio:
Ved hjælp af efterstillede P/E. Trailing P/E er prisen tjener forholdet mellem et selskab for de sidste 12 måneder. For cykliske selskaber kommer ud et højdepunkt i indtjening, er P/E ratio vildledende. Efterfølgende P/E ratio kan se lav men dens fremad P/E kan ikke. Fremad P/E er beregnet ved hjælp af den forventede indtjening pr. aktie i et selskab. Fremad P/E er vigtigere end trailing P/E. Det er fremtiden der tæller.
Forsømme Earning vækst. Lav P/E ratio betyder ikke nødvendigvis betyder bestanden er undervurderet. Investorerne skal tages konti væksten i en virksomhed. Virksomhed A med en P/E ratio af 15 og 0% indtjening vækst måske ikke ser så tiltrækkende som selskab B med en P/E forholdet mellem 20 og 25% indtjening vækst. Årsagen er, hvis begge aktiekurserne forbliver det samme, efter 3 år, P/E ratio af virksomhed B vil falde til 10.3, mens en vil stadig have en P/E ratio af 15. Moralske af historien her er ikke at bruge P/E ratio alene for at bedømme værdien af et aktiv.
Ignorerer engangs-begivenhed. P/E ratio altid omfatter engangs-begivenhed såsom omstrukturering omkostninger eller nedad justeringer i goodwill. Når det sker, vises «E «i P/E ratio lav. Som et resultat, puster denne begivenhed P/E ratio. Investorer vil gøre godt ignorere denne engangs-begivenhed og se ud over den høje P/E ratio.
Ignorerer balancen. Det er rigtigt. Investorer forsømmer ofte kontanter og gæld indlejret i balancen, når du beregner P/E ratio på lang sigt. Sandheden er, at virksomheder med højere netto kontant i deres balance normalt får højere P/E værdiansættelse.
Ignorerer rente. Bruger udelukkende P/E ratio for vores investering beslutning vil give katastrofale resultater. Som forklaret tidligere, når vi invertere P/E ratio, får vi E/P-forhold. E/P-forhold er det væsentlige udbytte af vores investering. Et lager med P/E 10 giver 10%. Lager med P/E 20 giver 5% og så videre. Hvis renten stiger til 6%, så bestande, der handler på P/E 20 vil blive overvurderet, alt andet er lige.
Som med andre finansielle nøgletal kan ikke P/E ratio udelukkende benyttes til at vurdere et selskab. Rente svinger, indtjening per aktie går op og ned og så bestand pris. Alle disse bør tages i betragtning når du vælger din potentielle investering.

10 responses on “5 fælles misbrug af p/e Ratio

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.